Passie voor theater en afwerking

Op de Italiëlei in Antwerpen kunnen liefhebbers van theater sinds kort hun hart ophalen op de nieuwe locatie van Opendoek. De opgevoerde stukken kunnen dan wel een streling voor het oog zijn maar dat is onze afwerking zeker ook! We laten jou graag meegenieten, lees gerust even mee.

Opendoek, een organisatie die theater in de vrije tijd inspireert, faciliteert en ondersteunt kwam via de architect van het project bij ons terecht om de geschikte afwerking te voorzien voor hun nagelnieuw kantoor.

We bleken de geschikte partner voor de uitvoering van hun project. Ze konden dan ook rekenen op onze expertise om de prestaties qua akoestiek te matchen met een uitvoering die visueel ook topprestaties levert. Zo kunnen de bezoekers van het Open Huis van Opendoek optimaal genieten van voordrachten en theaterstukken en kunnen de medewerkers in alle rust hun dagelijkse taken verrichten.

Achter de mooie glaspartijen van Residentie Eilandje, verschuilt zich een wereld vol kleur. Je stapt binnen in een multifunctionele ruimte waar een geïntegreerde zitplaats dienst doet als werk- of praatplaats en kan ingezet worden als tribune tijdens voorstellingen. Het hout waaruit deze bestaat, komt even verderop terug in de vloerafwerking. Beide elementen worden van elkaar gescheiden door een neutrale, lichtgrijze zone die voor samenhang zorgt met de wanden. Verspreid over het plafond zie je gependelde plafondeilanden in combinatie met hanglampen. Dit geeft het geheel een industriële look maar zorgt er daarnaast voor dat er optimaal gesprekken gevoerd kunnen worden. De wanden zijn voorzien van een strakke afwerking in bijzondere verftechniek met Stucco Puro. De diepe kleuren en schakeringen zorgen voor een stijlvol uitzicht.

Wanneer we hier doorlopen naar achter, komen we doorheen het archief in de bureaus terecht. Hier wordt de houten vloerafwerking ter hoogte van de werkplaatsen afgewisseld met tapijttegels in contrasterende, complementaire kleuren. Dezelfde constaterende kleur komt terug op de wanden. Om de nodige privacy te hebben, werd een van de ruimtes ook afgesloten met een glazen wand voorzien van eikenhouten kader.

In de eetruimte is de vloerafwerking makkelijk in onderhoud, ook de plafondeilanden komen hier terug.

De vergaderzaal aan de voorzijde is voorzien van dezelfde zachte tapijttegel in grijze kleur. Het matchend interieur met houtelementen geeft een luxueus, warm gevoel. De tegellampen in de plafonelementen zorgen voor de nodige verlichting bij late vergaderingen.

En zelfs in de toiletten werd er aan esthetiek gedacht. De witte faience met donkere voeg past perfect bij de tablet van de wastafel en de zwarte kranen – of was dat nu omgekeerd de bedoeling? Ook hier is de vloer makkelijk in onderhoud en het systeemplafond met geïntegreerde verlichting zorgt voor een net, hygiënisch geheel.

Geen reactie's

Geef een reactie