Een afwerking die op wieltjes loopt

Gelukkig heb je er 4. Geen handen of voeten maar velgen. En als deze beschadigd raken, denk je er misschien aan om deze te vervangen. Dat is niet langer nodig, je kan namelijk in het nieuwe atelier van Flexi Coatings terecht in Oudenaarde om een deukje te laten herstellen of ze van een nieuwe coating te voorzien. Wij lieten de afwerking alvast op wieltjes lopen, lees zeker even verder.

Bij Flexi Coatings staat kwaliteit voorop en dat mag je heel letterlijk nemen als je de positieve reviews leest. Aanbevelingen en 5-sterren beoordelingen bij de vleet. Ze konden dan ook niet anders dan voor een *****-sterren afwerking gaan, daarom namen ze contact op met ons.

In eerste instantie is de werkplek bedoeld om in optimale omstandigheden te kunnen werken. De lege loods bouwden we dus om tot aparte compartimenten waaronder een spuitcabine, kantoor op verdieping en atelier.

De spuitcabine creëerden we door middel van sandwichpanelen. Dit is gezien de te overbruggen hoogte en de snelle uitvoering de beste keuze prijs/kwaliteit. Om natuurlijk licht binnen te laten, plaatsten we raamopeningen in multiplex in combinatie met akoestisch isolerend glas. De poort recupereerden we van een andere Flexi-Coatings vestiging en hergebruiken we voor dit project. Hiervoor voorzagen we dus een perfect passende opening.

De showroom en het kantoor werden gecreëerd met gipskartonplaten. Aangezien men in het kantoor niet gestoord wil worden door geluiden vanuit het atelier, kozen we hier voor gipskartonplaten type soundshield met een verhoogde akoestische waarden (60 dB).  Er is dus ook extra aandacht voor het plafond.

Omdat we deze unit optrekken binnen een bestaande, hoge loods, dienden we een zelfdragende structuur te voorzien voor de bevestiging van het 60/60 systeemplafond. De overspanningsstructuur werd afgedekt met soundshield waarna het tegelplafond met minerale wol geplaatst wordt. Op dit tegelplafond wordt extra geluidswerende isolatie geplaatst. Bij de overgang tussen de werkplaats en het bureau werden de TT-liggers voorzien van soundstop.

Vervolgens plaatsten wij ook het binnenschrijnwerk en deden wij een aanpassing aan het buitenschrijnwerk naar wens van de klant.

Om af te sluiten, plaatsten wij ook het sanitair. Een totale aanpak dus waarbij de klant volledig ontzorgd wordt en zich volledig kan focussen op zijn zaak.

Geen reactie's

Geef een reactie