Categorie
Realisaties
Tags
home
Over dit project

Totale kantoorafwerking Saskia Faelens (Gent)

Wat we deden

Onze klant kocht dit prachtige casco pand aan op De Nieuwe Dokken te Gent.

Ze wil het pand gebruiken om haar healing center activiteiten te vestigen. Uit een eerste gesprek werd het snel duidelijk dat akoestiek hier een zeer belangrijke factor was. Dit doordat groepslesruimtes alsook bureauruimtes zich in hetzelfde pand bevinden.

We hebben in samenspraak met de klant hier dus voor bepaalde ruimtes gebruik gemaakt van high class akoestische deuren alsook zeer hoog akoestisch absorberende plafonds en scheidingswanden, mobiele wanden en glazen wanden.

De deuren hebben een akoestische waarde van 45db. Dit door stalen platen die in het deurblad verwerkt zijn met afdichtingsrubbers en valdorpel.

Voor de scheidingswanden hebben we gebruik gemaakt van speciale MW-profielen in combinatie met 60mm glaswol en langs beide zijden dubbele soundshield 12.5mm beplating. Hiermee bekomen we wanden met een akoestische waarde van 60db.

Voor de plafonds hebben we gekozen voor Armstrong Eleganza akoestisch absorberend plafond. Deze zorgt voor een absorptiewaarde van alfwa w 0.95.

In andere ruimtes, waar de akoestiek van iets minder belang is, werd gekozen voor naadloos gipskartonplafond en in de sanitaire ruimtes Perla OP 60/60 tegelplafonds.

In zowel de gipskartonplafonds alsook de Armstrong Eleganza plafonds hebben we led strips ingebouwd met een prachtig resultaat.

 

Dit alles maakt dit project zeer uniek dankzij de vele speciale akoestische elementen en uitvoeringsdetails.

Samen een succes creëren?

Alles start met een goed gesprek.