Categorie
Ervaringen
Over dit project

Afwerking van 10 full moon huizen en
10 native huizen te Pairi Daiza

Wat we deden

Dit was ongetwijfeld 1 van onze uitdagendste projecten ooit. Een extreem, bijna onmogelijke planning. Onbestaande afwerkingselementen uitwerken en uitvoeren alsook de totale coördinatie van alle partijën op dit enorme project “The Last Frontier”.
Bovenop de coördinatie van alle partijën die rechtstreeks voor Pairi Daiza werkten, deden wij ervaring op via G&L Works en ook de totaalafwerking van de 10 Hobbit (full moon) -en 10 Native huizen in uitvoering.  Ja, echt waar, net zoals de film.  Ronde ramen, deuren, plafonds,… Deze projecten zaten overvol met uitdagingen. Zoals bijvoorbeeld vloerafwerking laten overgaan van parket naar onregelmatige cassons. Deze overgang moest in een onregelmatige gebogen lijn. De chappe werken moesten dus op verschillende niveaus en moest perfect de kromming volgen volgens plan.
Ook de badkamer van de hobbit huizen waren een enorme uitdaging. Hier moesten alle wanden gebogen zijn alsook een in speciale vorm gebogen plafond aangesloten worden op deze wanden. Hierna werd de volledige badkamer uitgewerkt in mortex.
We hebben zelfs de mascotte van het hotel “The Paddling Bear” omhoog gehangen. Dit is een boot van +-10m lang met uit hout gesneden beren in. Deze woog meer dan 1500kg en hebben we op spectaculaire wijze aan staalkabels op 5m hoogte in de lobby opgehangen.

Afwerking ten top, met fantastische architecten en producten gewerkt.
Bedankt hiervoor!

Samen een succes creëren?

Alles start met een goed gesprek.